כיצד ניתן להחשף לכמה שיותר הצעות עבודה רלוונטיות לתחום העיסוק שלכם? במה תעזור לכם חברת השמה? האם ניתן להשתמש ברשתות חברתיות ומה הוא הפילוח המוצע לנו באתרי הדרושים. על זה ועוד במאמר שבפניכם.
בעת שאתה נמצא בתהליך של חיפוש עבודה המצרך המבוקש ביותר עבורך הוא הצעות עבודה, כולם בסביבה יכולים להגיד לך משפטים יפים כמו “השוק בתחום העיסוק שלך רווי בעבודות”, “אם רק תרצה תמצא עבודה” ועוד אי אלו משפטים יפים יותר ופחות. כול המשפטים נכונים, אך נשאלת השאלה כיצד אתה בתור מחפש עבודה יכול להיחשף לאותן הצעות עבודה רלוונטיות, איך בדיוק מגיעים לכל אותם עבודות ומעסיקים המחפשים אנשים שכמותך. במאמר זה אנסה לעמוד על מספר שיטות ודרכים בהן אתה כאדם הנמצא בתהליך של חיפוש עבודה יכול להיחשף להיצע רחב ומגוון של הצעות עבודה רלוונטיות לתחום העיסוק שלך.
הצעות עבודה דרך חברת השמה
דרך ראשונה ואידיאלית, דרכה ניתן להיחשף להיצע רחב של הצעות עבודה היא הרשמה אל חברת השמה. חברת השמה היא חברה, המתאמת בין המעסיק לעובד, בין הביקוש להיצע. המעסיק פונה אל חברת ההשמה ומבקש ממנה עובדים עבור משרות כאלה ואחרות. חברת ההשמה מצידה מנסה להתאים בין הכישורים והידע שלך לדרישות המעסיק. בעת הפניה לחברת ההשמה תתבקש להציג קורות חיים רלוונטיים, לשוחח עם נציג החברה, על סמך הריאיון האישי וקורות החיים שהעברת תוכל לקבל הצעות עבודה רלוונטיות לתחום העיסוק שלך.
הצעות עבודה דרך אתרי דרושים
דרך שניה דרכה תוכל להיחשף למגוון הצעות עבודה היא אתרי הדרושים באינטרנט, רשת האינטרנט עמוסה וגדושה בהיצע מגוון של הצעות עבודה. ברוב אתרי האינטרנט קיים מנגנון פילוח ומיון משרות מתוחכם בעזרתו תוכל לקבל הצעות עבודה רלוונטיות לתחום העיסוק שלך. אתרי דרושים מתוחכמים יותר מפעילים מנגנון של שליחת הצעות עבודה ישירות אל המייל, תוכל להפעיל את מנגנון הפילוח האישי ולבחור הצעות עבודה כאוות נפשך, הצעות עבודה באזור המרכז, בתל אביב, בתחום שירות לקוחות עם אופציה למשמרות לילה ועוד. כמובן שככל שתרחיב את הפילוח ולא תהיה ממוקד מטרה תוכל להיחשף ליותר הצעות עבודה. כך למשל במקום להתעקש על עבודה בעיר תל אביב בלבד, תוכל לסמן במנגנון הפילוח של האתר שאתה מעוניין בהצעות עבודה בכל אזור המרכז.
הצעות עבודה דרך מכרים, חברים ורשתות חברתיות
בעבר , אם אדם מסוים היה מעוניין למצוא עבודה הוא היה צריך לכתת רגליים בין משרדים ומעסיקים שונים, לגשת לחברים פיזית ולספר להם על התהליך בו הוא נמצא. כיום בעידן הטכנולוגי בו רשתות חברתיות קמות חדשות לבקרים, הפצת ידיעה כמו “אני מחפש עבודה” היא עניין שלא מצריך הרבה עבודה, אך יחד עם זאת חיוני והכרחי. הכנס לפרופיל הפייסבוק שלך או לחשבון הטויטר, שלח מייל בתפוצה רחבה לכל מכרייך, ידע את כולם שאתה מחפש עבודה, תתפלא כמה הצעות עבודה תקבל ככה פתאום.
שיהיה לך בהצלחה!!