מהן הטעויות הנפוצות בעת חיפוש עבודה ואיך ניתן להמנע מהן?

חיפוש עבודה הוא מיומנות, יש שיגידו כי אף אמנות. כמו כל מיומנות, ככל שתצברו יותר ניסיון כך תתמודדו בצורה טובה יותר ומוצלחת. כאן, תוכלו למצוא רשימה של טעויות נפוצות וטיפים חשובים:

יושבים בבית ומצפים – זכרו, חיפוש עבודה זוהי משרה מלאה! מדובר במשימה הדורשת תכנון והשקעה. הקפידו לקום מוקדם, להיות זמינים בטלפון/מייל ולהתקדם קצת בכל יום.

“יורים באפילה” – מומלץ לערוך רשימה מסודרת של מקומות עבודה / משרות פוטנציאליות. התקדמו בצורה שיטתית לאורך הרשימה, כך תימנעו משליחה כפולה ותוכלו לבצע בקרה ממוקדת.

“כל הביצים בסל אחד” – מומלץ לפנות במקביל למס’ תפקידים. כך, גם אם דלת אחת נסגרת עדיין נשארות אופציות אחרות פתוחות.

קו”ח חסרים – הקפידו לרשום פרטי התקשרות עדכניים כגון טלפון סלולארי, טל’ בבית וכתובת אי- מייל. אם לא יופיעו הפרטים הדרושים במסמך, המעסיק הפוטנציאלי לא יבזבז את זמנו כדי לאתר אתכם.

One size fits all  – קובץ יחיד של קו”ח לכל המשרות מקטין את סיכויי ההצלחה שלכם. מומלץ להתאים את קורות החיים למשרה המבוקשת, בגבולות המציאות כמובן. למשל: אם אתה מעוניין למצוא עבודה בתחום שירות הלקוחות, רצוי שתדגיש את תכונותיך הבולטות ואשר מהוות יתרון לסוגי משרות לתחום זה.

שליחת קו”ח למס’ נמענים ביחד – מטרתכם היא לעשות רושם טוב, המעסיק רוצה לחשוב כי רק אצלו אתם מעוניינים לעבוד. במידה ובחרתם לשלוח יחד אנא וודאו כי השתמשתם באופציית העותק המוסתר BCC.

שליחת קו”ח מדוא”ל של מקום העבודה הנוכחי – בוודאי לא ירשים את המעסיק החדש… וסביר להניח שאינכם מעוניינים שהמעסיק הנוכחי יהיה שותף לחיפוש העבודה שלכם. מומלץ להשתמש בכתובת המייל הפרטית כך שתהיו זמינים גם שאינכם במקום העבודה.

זלזול בראיון העבודה – לבוש מרושל, דיבור לקוני או חוסר התמצאות בפרטי המשרה ודרישותיה לא יובילו אתכם רחוק. הקפידו להכין שיעורי בית, למדו על הארגון והמשרה והתכוננו מראש לשאלות אפשריות.

לא רוצים להתפשר – לפעמים כדאי להיענות להצעות עבודה ברמת מתחילים, אם אתה חדש בשוק, עליך להוכיח את עצמך. לרוב קל יותר להתקדם לתפקידים בכירים לאחר שדרסת רגלך בארגון.

“הרצפה עקומה” – אם לא הצלחנו, חשוב לבדוק מה הסיבה, לבצע בקרה עצמית ולשפר לפעם הבאה.

תנו לעתיד ללוות אתכם בדרך להצלחה הבאה שלכם, בהצלחה!