יתרונות מרכז הערכה
כיום, במצב בו נמצא המשק, שוק חיפוש העבודה הפך לתחרותי מתמיד.
על כל מקום עבודה פנוי, קיימים מתחרים רבים ולכן, המנצח בתחרות יהיה זה שידע להבליט את כישוריו האישיים לדרישות התפקיד.
כל מחפש עבודה וודאי נתקל במגוון השלבים בתהליך קבלה לעבודה. החל בכתיבת קורות החיים, דרך מעבר ראיונות טלפוניים או ראיון אישי וכלה בשלב הנפוץ והמאיים ביותר – מרכז הערכה.
מרכז הערכה הוא אחת משיטות האבחון והמדידה הנפוצות ביותר בשוק העבודה של היום. מדוע? כיוון שלשיטה זו יש כמה יתרונות משמעותיים:
1. היא מאפשרת למדוד מספר אנשים במקביל ועל כן, חסכונית במשאבים.
2. לשיטה זו יכולת לנבא, ככל האפשר, מצבי אינטראקציה טבעיים בין הנבחנים, ולפי כך, לנבא את התנהגותם בסיטואציות דומות בעתיד.
3. שיטה זו מקצרת את זמן תהליך הגיוס לארגון.
אומנם, מבחינת המועמד לשיטה זו יש חסרונות. אדם במצב בחינה לרוב ילחץ והתנהגותו לא תהיה דומה לזו שבשגרה, כמו כן ישנם אנשים אשר מתקשים בעמידה מול קהל, וסיטואציה שכזו משבשת את תפקודם. יחד עם זאת ישנם גם יתרונות משמעותיים למועמד המשתתף במרכז ההערכה ולא נדרש לעבור ראיון אישי.
1. “הפוקוס הוא לא רק עליי” אלא גם על שאר חברי הקבוצה לעומת ראיון עבודה שבו כל המיקוד הוא רק על המועמד התראיין.
2. מרכז הערכה מקצר משמעותית את תהליך המיון ובכך מונע מהמועמד להידרש להגיע כמה וכמה פעמים לראיונות עבודה באותו מקום.
3. במרכז הערכה ניתן להכיר וללמוד על החברה אליה מתמיין המועמד בצורה איכותית ומעמיקה יותר כיוון שבדרך כלל מוצג פרופיל החברה, ערכיה, סביבת העבודה והתפקיד המיועד.
4. בדרך כלל תשובת הקבלה תהייה מיידית והמועמד לא יידרש להמתין זמן ממשוך לקבלת תשובה בדבר התאמתו לתפקיד.
לסיכום, מומלץ שלא לפסול מראש מרכזי הערכה ולזכור כי גם אם לא עברת בהצלחה את המיונים למקום עבודה מסוים, מכל מרכז הערכה תצבור ניסיון וכלים נוספים שיעזרו לך להתקבל לארגון הבא.